Elhunyt Boross Dezső sportújságíró
2009. július 22. szerda, 15:50
Hetvenéves korában, szombaton hajnalban elhunyt Boross Dezső sportújságíró, a MÚOSZ etikai bizottságának és a Nemzeti Sport szerkesztőbizottságának egykori tagja.
Újságírói pályáját az Egyetemi Lapoknál kezdte, majd 1970-től a Népsport, illetve a Nemzeti Sport munkatársa, később a szerkesztőbizottság tagja volt.

A futball avatott szakírója, a Magyar Sportújságírók Szövetsége etikai bizottságának elnöke, tudósított az 1984-es franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságról, és éveken át írt remekbeszabott cikkeket a francia nyílt teniszbajnokságról, a Roland Garrosról.

Boross Dezső képviselte a Magyar Sportújságírók szövetségét a Közös Etikai Együttműködési Testületben és közvetlen választással az Etikai Bizottságnak is megbízható, szorgalmas, szakszerű tanácsvezetője volt.

Boross Dezső, a mindenki által szeretett és kedvelt „doktor” halálával a magyar sportújságírás egyik kiváló képviselőjét vesztette el. Az etikus újságírás, a sokoldalúság és az utódok nevelőjét is gyászoljuk elveszített barátunkra emlékezve.

Temetése augusztus 14-én, 10.00 órakor a Fiumei úti temetőben lesz.
MTI / Halák László