Sri Chinmoy Jharna Kala festményei a Sajtóházban
2011. február 15. kedd, 16:25
Megnyílt a Sajtóház legújabb kiállítása, amelyen Sri Chinmoy eredeti Jharna Kala festményei kerültek kiállításra. A kiállítás ingyenesen megtekinthető február 28-ig Budapesten, a Vörösmarty u. 47/a címen.
Nyitva: hétköznap 8:00-19:00, szombat 9:30 – 17:00, vasárnap zárva.
(Február 19-én, szombaton a kiállítás 15 órától látogatható.)

Programok a kiállítás alatt:

Február 18., péntek, 18.00: Gunagriha előadása – témák: Sorsnavigátor könyv, Meditáció (Bővebben lásd Hogyan változtatta meg a meditáció az életemet? című keretes írást, a cikkünk alatt – a szerk.)

Mr. Gauri Shankar Gupta (Fotók: Sri Chimnoy Centre)
Február 25., péntek, 18:00: Shamita, Bhoiravi és Dohai koncert (Bécsből érkeznek).

Belépés minden programra díjtalan!

A kiállítás megnyitó ünnepségére február 9-én 16 órakor került sor, ahol Dr. Fülöp Sándor, a magyarországi Sri Chinmoy Alapítvány alapítója köszöntötte a vendégeket.

A vendégek között volt többek közt Zsigmond Attila, a Budapest Galéria Főigazgatója és Vadász György Kossuth- és Ybl díjas építész.

Dr. Fülöp Sándor szavai után Mr. Gauri Shankar Gupta, az Indiai Köztársaság nagykövete mondott szívből jövő köszöntőt, majd Vészabónoémi festőművésznő megnyitotta a kiállítást. „Képességeinknek nincsenek határai, mert a határtalan isteni bennünk van – hirdette Sri Chinmoy, a béke embere. Kék madár ő, aki egész életét a legmagasztosabb célnak szentelte. Békességet, szeretetet, örömöt hozott a világba. Ez volt a feladata: fényt gyújtani az emberi szívekben. Modernkori Prométheusz, aki elhozta az égi tüzet a földre. A béke tüzét, a szeretet tüzét. Fáklya, aki az ember isteni természetét énekli, festményeivel, dalaival” – mondta az alkotóról megnyitóbeszédében Vészabónoémi.

Vészabónoémi

Vasárnap délután a linzi Sanjer Tara együttes adott egy koncertet a Jharna Kala kiállítás helyszínén. Agadha pedig Sri Chinmoy verseiből mondott el egy csokorra valót.

A Sanjer Tara együttes koncertje (Fotó: srichinmoyinspiracio.blogspot.com)

Bővebben itt olvashatnak a művészről és a kiállításról.

Hogyan változtatta meg a meditáció az életemet?
– Dr. Fülöp Sándor Gunagriha előadása a Sajtóházban
A február 18-i előadás Dr. Fülöp Sándor Gunagriha legújabb könyvére, a Sorsnavigátorra épül, melyben 23 év meditáció és lelki fejlődés tapasztalatát osztja meg az érdeklődőkkel.

A szerző 1987-ben került kapcsolatba Sri Chinmoyjal, és attól kezdve életében gyökeres változás állt be. 23 év lelki ébredés, fegyelmezett, önuralommal eltöltött önmegismerési folyamat következett. Ennek eredményeképp egyszerűen, mindenki számára érthetően és szokatlanul őszinte módon bepillantást nyújt belső életébe és mesterével fennálló viszonyába. Humorosan tárja fel személyes érzéseit, tapasztalatait és átalakulásait a meditáció, a sport és szakmája területét illetően.

Az előadáson a hétköznapi életben mindenki számára alkalmazható módszerekről lesz szó, melyekkel átformálhatjuk belső életünket, és lépéseket tehetünk egy békésebb és betöltőbb élet felé.

Jelentkezés: ITT!
muosz.hu