Meghosszabítva június 6-ig
Bus István a Zsigmond Márta Médiadíj első nyertese
2011. május 10. kedd, 14:48
Vasárnap átadták az Ez a Divat egykori főszerkesztőjéről elnevezett Zsigmond Márta Médiadíjat Bus Istvánnak. A Sajtóházban megnyílt a Magyar Divat Szövetség Divatolimpia versenyének győzteseiről készült divatfotókat bemutató kiállítás, amely hétfőtől péntekig 15-20-ig látogatható tárlatvezetéssel.
Az Ez a Divat egykori főszerkesztője, Zsigmond Márta emlékére alapított médiadíj döntőjébe jutott három újságíró három műfajt, három stílust képviselt: Bus István (Nők Lapja, Playboy, Joy, Éva magazin) a hölgyeknek szóló publicisztikáival, Goike Nóra (WoW intertnetes divatmagazin) főszerkesztői munkájával, Ónody-Molnár Dóra (Népszabadság) tényfeltáró riportjaival érdemelte ki a figyelmet.

Bus István, Komlósi Gábor és dr. Komlósi Jenő – még több fotót a MÚOSZ Facebook-oldalán, ide kattintva találhat!

A MÚOSZ zsúfolásig megtelt Mikszáth-teremben a kurátorok (a televíziós Kertész Zsuzsa, a médiaiskola-igazgató Komlósi Gábor, a kommunikációs szakértő Takács Ildikó, a filmproducer Pataki Ágnes, a divattervező Vámos Magda) méltatták a díjazottakat, de azt is megemlítették, hogy sok jelentkező „megrendelésízű”, a napi cikkgyártás termékének számító írással pályázott, több esetben a „csomagolás”, a téma megfelelő tálalása hiányzott. A zsűri kevesellte a televíziós riportokat, s hangsúlyozták: az évente átadásra kerülő díjjal mindenféle nőknek (is) szóló, fiatalos, lendületes médiamunkát, nem feltétlenül csak a mostaniakhoz hasonló produkciókat szeretnének elismerni. (A kuratórium hatodik tagja Veiszer Alinda volt.)

A szoros versenyben nyerő Bus Istvánnak a névadó férje, dr. Komlósi Jenő adta át a Zsigmond Mártát ábrázoló kisplasztikát, az oklevelet és a nettó 100 ezer forintos pénzjutalmat.

A Mikszáth-teremben hétfőtől péntekig 15-20-ig látogatható tárlatvezetéssel az a kiállítás, amelyen a Zsigmond Márta által szerkesztett egykori újságokat, a Magyar Divat Szövetség Divatolimpia elnevezésű versenyének győztes modelljeit és az azokról készült divatfotókat mutatják be. A nagy érdeklődésre tekintettel a kiállítás június 6-ig látható.

Ónody-Molnár Dóra (Fotó: Jekken Péter)
A kitüntetést legközelebb 2012 januárjában a „hallgatói kategóriában” a Komlósi Oktatási Stúdió médiaiskola legjobb diákjának adják át, jövő májusban pedig ismét a nyílt kategóriában hirdetnek eredményt.

Átadták Ónody-Molnár Dórának a Virág F. Éva-díjat

A MÚOSZ Közművelődési és Oktatási Újságírók Szakosztálya az idei Sajtónapon hirdette ki a Virág F. Éva-díj 2011. évi eredményét, a díjátadón azonban a győztes – külföldi útja miatt – nem tudott megjelenni.

Szunyogh Szabolcs, a kuratórium tagja a Zsigmond Márta Médiadíj ünnepségének keretében, vasárnap adta át az oklevelet és az 1 forintos jelképes elismerést Ónody-Molnár Dórának, a Népszabadság újságírójának.
muosz.hu