Azonnali intézkedést vár a Médiatanácstól az EFJ
2013. március 6. szerda, 11:57
Az Európai Újságíró Szövetség közleményben üdvözölte és „a független magyar média szimbolikus és fontos győzelemének” nevezte a Klubrádió frekvenciapályázatával kapcsolatos bírósági döntést. A MÚOSZ elnöke bízik a Médiatanács belátásában.
„Megkönnyebbülést jelent számunkra, hogy a Klubrádió végül megkapta a frekvenciáját, miután a bíróság már számos alkalommal hasonló értelemben döntött – nyilatkozta tegnap közölt állásfoglalásában Arne König, az EFJ elnöke. – A bíróság független döntést hozott. Felszólítjuk a Médiatanácsot, hogy haladéktalanul intézkedjen, és teremtse meg a Klubrádió működéséhez szükséges jogi és adminisztratív környezetet.”

– A Magyar Újságírók Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) tavaly ősszel, a Fővárosi Ítélőtábla döntését követően hasonló tartalmú nyilatkozatot adott ki, a bírósági döntések és a jogállami normák tiszteletben tartására hívta fel a médiahatóság figyelmét. A tegnapi ítéletet a MÚOSZ – úgy is mint az EFJ tagszervezetének – elnöksége örömtelinek, a sokszínű média védelmét szolgáló döntésként értékeli. Bízom a Médiatanács belátásában – nyilatkozta az eMasának Tóth Károly, a MÚOSZ elnöke.

Bővebben a MÚOSZ médiaszakmai portálján, az eMasán! >>>
muosz.hu