Szegedi Műhely: szeptember 4-ig lehet jelentkezni a workshopra!
2015. augusztus 11. kedd, 15:12
Fotóművészeti Alkotótelep nyílik augusztus 30-án, Szegeden. A kéthetes eseményre meghívott művészek Szeged és környéke életének, épített és természeti környezetének fotográfiai megörökítésére vállalkoznak. Kétnapos workshop is lesz, szeptember 4-én éjfélig várjuk a jelentkezéseket! JELENTKEZÉSI LAP, HÁTTÉRINFORMÁCIÓ a felhívás alatt LETÖLTHETŐ!
A Szegedi Műhely 2015 elnevezésű műhely alapítója, művészeti vezetője Szebeni András fotóművész, alkotótársai is tapasztalt, elismert, a fotográfiához művészi szinten értő szakemberek: Bánkuti András, Bácsi Róbert, Benkő Sándor, Fazekas István, Fejér Gábor, Gaál Zoltán, Hossala Tamás, Hajdu D.András, Kiss-Kuntler Árpád, Mandur László, Móricz Sabján Simon, Németh György, Reviczky Zsolt.

Szebeni András, az alkotóműhely ötletgazdája 2004-ben – Bella István költő írásával kísért – fotóalbumban örökítette meg Szeged-élményét

A fotóművészek alkotótelepi munkájukat két napra megszakítva, más meghívott előadókkal közösen workshopon osztják meg a Szegeden és a régióban élő, alkotó fotográfusokkal munkaterületük titkait, bepillantást engednek az egyes szakterületek professzionális világába, szakmai fogásaiba.

A workshopot portfolió-bírálat előzi meg a MÚOSZ Fotóriporteri Szakosztálya szakértő tagjainak közreműködésével, amelyre bárki elviheti képeit, sőt a bírálók által legjobbnak ítélt kollekció alkotója a kétnapos szakmai programon díjmentesen vehet részt.

A workshopra a titkarsag@muosz.hu, a portfolió-bírálatra a szegedimuhely2015@gmail.com címen lehet jelentkezni.

A Szegedi Műhely 2015 támogatója Szeged városa és az alkotótelepnek helyet adó Hunguest Hotel Forrás, az adminisztrációt a MÚOSZ vállalta magára.

Fényképezőgép-bemutató és fotóséta Szegeden
A Fujifilm Magyarország és a Szegedi Műhely 2015 közös fényképezőgép-bemutatót szervez a Szegedi Műhely 2015 alkalmával, szeptember 5-én és 6-án, délelőtt 10 órától Szegeden, a Hotel Forrásban.

Itt nemcsak bemutatják a legújabb Fujifilm fényképezőgépeket, objektíveket, de ki is lehet próbálni azokat. Fazekas István fotóriporter vezetésével még egy fotósétára is lehetőséget nyújt a Fujifilm. Ezen a két napon zajlik a Fotóművészeti Alkotótelep workshopja is ugyanitt.

A Szegedi Műhely 2015-ről minden információ megtalálható a muosz.hu/szegedimuhely2015 oldalon.

Jelentkezés a Szegedi Műhely 2015 művészeti vezetőjénél, Szebeni Andrásnál a szebeni.andras@chello.hu vagy a szegedimuhely2015@gmail.com címen és a +36 20 9218 681 telefonszámon.
muosz.hu